Home

Achtergrond 4 reacties

Cramer trekt 6,5 miljoen euro uit voor landschapsverfraaiing

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) stelt 6,5 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling Mooi Nederland.

Het geld is bedoeld voor projecten, die economische ontwikkelingen combineren met een verbetering van de landschapskwaliteit.

Voor deze nieuwe subsidieronde zijn drie thema's aangewezen: compact bouwen in de stad, het inpassen van windmolens en andere vormen van duurzame energie in het landschap en het aanleggen van wegen zonder dat dit het landschap aantast.

Het maximum-subsidiebedrag per project is verlaagd van 200.000 naar 100.000 euro. Volgens Vrom is dat voldoende om een plan of project uit te voeren. Aanvragen kunnen worden ingediend tussen 1 maart en 1 juni.

In de eerste subsidieronde, vorig jaar, werden 224 projectaanvragen ingediend. Uiteindelijk kregen 26 projecten toen subsidie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Daalder Windparken Wiki

  Oproep voor Boeren in Oost Brabant en Noord Limburg
  Doe mee met het plannen en opzetten van een cooperatief windpark.
  Ook burgers kunnen meedoen.
  Boeren kunnen participeren door hun grond, in principe, ter beschikking te stellen voor eenwindmolenlocatie
  Boeren die dat doen, kunnen als grond aandeelhouder meedoen.
  Op de ter beschikking gestelde gronden worden mooi in het landschap passende windparken ontworpen. Alle deelnemende boeren delen dan gelijk mee, en boeren wiens grond echt benut wordt, krijgen een eerlijk vergoeding voor het gebruik van de grond
  Daarna begint pas de echte ontwikkel procedure.
  Zo veel mogelijk burgers moeten meedoen omdat op die manier veel mensen stroom tegen kostprijs kunnen krijgen. En tegelijk zorgen die burgers voor een breed draagvlak
  Zie http://tr.im/energieob
  of henk.daalder at guldenlijn.nl

 • no-profile-image

  Jan

  Bijna 9 op de 10 aanvragers schrijven de subsidieaanvraag voor niets. Zo'n regeling is vooral leuk om ambtenaren en subsidieadviseurs aan het werk te houden.

 • no-profile-image

  sjeng

  Wie het debat gisteren op tv heeft gezien dat ze 35 miljard moeten vinden, nou hier hadden ze al 6,5 miljoen. Ik ga de teller van geld dat over de balk gesmeten wordt eens optellen.

 • no-profile-image

  Berend

  Inderdaad weggegooid geld

Of registreer je om te kunnen reageren.