Home

Achtergrond

Consultaties moeten duidelijkheid scheppen

Gesprekken van koningin Beatrix met premier Jan Peter Balkenende en haar vaste adviseurs moeten duidelijk maken hoe het verder moet na de val van het kabinet en wanneer er nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Dat stelde premier Jan Peter Balkenende vanmiddag in Den Haag na afloop van een gesprek met vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie). De twee bespraken de ontstane situatie na de val van het kabinet in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na het interne beraad van de partijen vandaag zal de majesteit naar verwachting maandag een consultatieronde beginnen over de ontstane politieke situatie.

Terugblikkend op het urenlange crisisberaad zei de premier dat er ,,te weinig politiek vertrouwen'' was om de samenwerking tussen CDA, PvdA en ChristenUnie voort te zetten. De PvdA-bewindslieden stapten vrijdagnacht op, waarna het kabinet viel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.