Home

Achtergrond 333 x bekeken

Cono houdt voorschot februari gelijk

Cono Kaasmakers houdt de voorschotprijs voor de maand februari gelijk aan die over januari.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Omdat de wintertoeslag vervalt, ontvangen de leden toch € 3,25 per 100 kilo melk minder in de portemonnee. Netto ontvangt een Cono-lid met 580.000 kilo melk per jaar een voorschot over februari van € 28,08 per 100 kilo. Dit is het bedrag exclusief btw en met aftrek van PZ-heffing. Daarmee ontvangen ze een dubbeltje per 100 meer dan hun collega’s van DOC Kaas en 27 cent meer dan de leden van Friesland-Campina.

Per kilo vet betaalt Cono een bedrag van € 2,45, per kilo eiwit betaalt het € 6,05. Vergeleken met vorig jaar ontvangen de Cono-leden nu € 1,98 per 100 kilo meer van hun melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.