Home

Achtergrond

Commissie neemt veehouderijen onder de loep

De bezwarencommissie van de gemeente Hellendoorn in Overijssel buigt zich in de komende weken over de bouwplannen voor een varkensbedrijf van Family Farmers in het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Marle.

Ook de aanvraag voor een pluimveebedrijf van maatschap Jansen of Lorkeers-Lohuis neemt de commissie onder de loep.

Beide aanvragen werden vorig jaar afgewezen. De bezwarencommissie moet nu oordelen of dit terecht is, of dat er toch een wijziging van het bestemmingsplan moet komen om de bouwplannen mogelijk te maken. Advocaat Johan van Groningen verdedigt de veehouders. "We hebben er bij de gemeente niet zo veel vertrouwen in. Als de aanvraag opnieuw niet gehonoreerd wordt stappen we naar de rechter."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.