Home

Achtergrond 2 reacties

Cogeca: boeren ook na 2013 ondersteunen

Europese boeren en tuinders moeten met een sterk Gemeenschappelijk Landbouwbeleid ook na 2013 financieel worden ondersteund.

Dat stelt Cogeca althans, de Europese belangenbehartiger voor agrarische coöperaties. Zonder landbouwsteun zijn de agrariërs niet competitief genoeg.

"Het is van vitaal dat een sterk Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, met voldoende EU financiering, ook na 2013 wordt doorgezet", aldus voorzitter Paolo Bruni. De Europese Commissie wil juist dat na 2013 agrariërs meer op eigen benen staan.

Volgens Bruni worden producenten van onder meer zuivel, vlees, granen, olijfolie, groenten en fruit getroffen door extreem wisselende prijzen. De marge die ze maken zou slinken ten opzichte van die in de verwerking en detailhandel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De detail handel moet gewoon ophouden met de land en tuinbouw zo schofterig uit te knijpen, ik hoef helemaal niet rijk te worden van het boeren maar de huidige prijzen slaan echt nergens meer op. Ondersteuning door de overheid zit ik niet op te wachten, daar zitten vaak bakken met administratieve rompslomp aan vast waar je als ondernemer niet op zit te wachtten. Om nog maar te zwijgen over de horde idioten die al die regels moeten controleren, terwijl ze zelf totaal niet productief zijn.

  • no-profile-image

    gert

    Zolang de NMA geen grip heeft op de de overnames en fusies van supermarkten ,die de boeren tegen elkaar uitspelen,zal er steun nodig blijven.De fusies in de landbouw moeten wel door de NMA goedgekeurd worden,dus dit zorgt wel voor een scheve verhouding

Of registreer je om te kunnen reageren.