Home

Achtergrond

Chili goed voorbereid op aardbevingen

In tegenstelling tot Haïti is Chili zeer goed voorbereid op aardbevingen.

De autoriteiten en de bevolking van het land in Zuid-Amerika weten wat ze moeten doen in voorkomende gevallen, zo meldde de BBC vandaag.

Moderne gebouwen in Chili beschikken over goede funderingen, waardoor ze bestand zijn tegen de meeste aardbevingen. Verder beschikt het land over de noodhulpdienst Onemi, die bij rampen alle hulp coördineert op nationaal, regionaal en lokaal niveau.

De zware aardbeving in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft vermoedelijk veel schade aangericht in Chili, maar waarschijnlijk niet op dezelfde schaal als in Haïti. Hoewel de aardbeving in dat land half januari een stuk minder zwaar was (7,0 op de schaal van Richter), kwamen circa 230.000 mensen om het leven in het armste land van het westelijk halfrond. Het dodental in Chili staat vooralsnog op 78.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.