Home

Achtergrond

Cheaptickets mag tickets niet groen noemen

De Reclame Code Commissie heeft vliegreizenverkoper CheapTickets.nl aanbevolen te stoppen met de wervende tekst 'Fly Cheap & Green'.

Volgens de onderneming zouden alle vluchten voorzien zijn van een energielabel waardoor je als klant ,,de groenste vlucht'' kan boeken. Milieudefensie vond dat onzin en maakte bezwaar bij de RCC.

Vliegen is een zeer milieubelastende vervoersvorm, vindt Milieudefensie. De advertentie van CheapTickets wekt door de groene kleur en de tekst de indruk dat er milieuvriendelijke vliegreizen worden aangeboden. Dat is misleiding van de consument, aldus Milieudefensie. CheapTickets vindt dat ze alleen maar wil aantonen dat men milieubewust kan vliegen, niet dat vliegen op zich milieuvriendelijk is.

De Reclame Code Commissie ziet de tekst "de groenste vlucht'' als een milieuclaim waarvan de juistheid niet is aangetoond en waarvan de consument niet ,,proefondervindelijk'' kan nagaan of het waar is. De ene vlucht is weliswaar milieuvriendelijker dan de andere, maar de adverteerder mag niet stellen of suggereren dat haar vliegtickets in absolute zin milieuvriendelijk - green of groen- zijn, oordeelt de RCC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.