Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Carrefour schrapt 1600 banen in België

Supermarktketen Carrefour schrapt in België 1672 van de circa 15.000 banen.

Het Franse concern sluit veertien hypermarkten en zeven supermarkten. Het wil nog eens twintig zaken verkopen en zeven overdragen aan franchisenemers. Bovendien moeten drieduizend werknemers, vooral oudgedienden, instemmen met loonsverlaging.

Carrefour heeft dat vandaag in Brussel gemeld. Het concern verliest al zeer lang marktaandeel in België. De keten moest vorig jaar de titel van marktleider overdragen aan concurrent Delhaize, een keten met iets luxere supermarkten. De keten verliest bovendien veel klanten aan prijsvechters zoals Aldi.

Voor België is dit het tweede massaontslag in een maand tijd, na de sluiting van Opel Antwerpen. "Ik ben totaal aangeslagen. Het gaat hier om zo veel duizenden mensen. Dit is een hakbijloperatie'', aldus Jan De Weghe van vakbond BBTK. Mogelijk volgen acties.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    evy

    Carrefour is de meest klantonvriendelijke supermarkt van Belgie, zelfs in een Aldi zijn ze behulpzamer. De keten is besmet door de vakbonden want geen andere supermarktketen in Belgie wordt zo gedomineerd door de vakbonden dan Carrefour. De Fransen hadden dit niet door toen ze destijds GB overnamen en hernoemden met hun eigen franse naam.

Of registreer je om te kunnen reageren.