Home

Achtergrond

Carnaval barst los

In grote delen van Nederland barst zaterdag het carnaval los.

Onder, maar zeker ook boven de grote rivieren geven mensen zich de komende dagen over aan het feest van verkleden, eten, drinken en gek doen. Vooral outfits van Michael Jackson doen het dit jaar goed, voorspellen sommige feestwinkels.

Op vrijdagavond hebben honderden Prinsen Carnaval de sleutels van hun stad gekregen, waar zij tot woensdag de scepter mogen zwaaien. Een belangrijk onderdeel van het carnavalsfeest zijn de grote optochten van praalwagens die zaterdag en zondag in talloze steden plaatsvinden. Deze evenementen trekken vele tienduizenden bezoekers naar de grote gemeenten.

Carnaval leidt officieel de vastentijd in, die woensdag van start gaat. In deze veertig dagen durende opmaat voor Pasen herdenken gelovigen door bezinning de periode dat Jezus door de woestijn zwierf en niet at.

Een bijzonder carnaval viert dit jaar prins John d'n Urste uit het de Brabantse gemeente Someren. Hij geeft zaterdagochtend zijn prinses Petra het jawoord. Prins John is voor zover bekend de eerste Prins Carnaval ooit die in functie in het huwelijk treedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.