Home

Achtergrond

Carly Simon zoekt video voor You're So Vain

De Amerikaanse zangeres Carly Simon (64) heeft fans opgeroepen een video te maken bij haar hitsingle You're So Vain uit 1972.

De winnende video zal te zien zijn op het New Yorkse filmfestival Tribeca in april, berichtte de BBC dinsdag. Een nieuwe versie van het nummer staat op Simons vorig jaar uitgebrachte album Never Been Gone. You're So Vain heeft nog geen video.

De hit van de Amerikaanse singer-songwriter draait om een zeer zelfverzekerde man die denkt dat de hele wereld om hem draait. Over wie Simon zingt, doen vele geruchten de ronde. Mogelijk was het haar eerste man, singer-songwriter James Taylor of een van haar vriendjes, onder wie acteur Warren Beatty en zanger Cat Stevens. Ook zanger Mick Jagger werd genoemd, maar Simon ontkende dat hij het was.

Simon gaf alvast een paar ideetjes voor de video. Zo zou er bijvoorbeeld een jacht en een paardenrace in te zien kunnen zijn, zaken die voorbijkomen in het lied. De zangeres bepaalt zelf wie de winnaar is. De maker van de winnende video krijgt iets uit Simons ,,eigen archieven''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.