Home

Achtergrond 383 x bekeken 2 reacties

Cactus of roos voor Valentijn?

De oproep van Natuur en Milieu om op Valentijnsdag geen rode rozen aan je geliefde te geven, krijgt weinig bijval bij het CDA.

Tweede Kamerlid Jan Mastwijk reageert vandaag geprikkeld. Hij riep rozentelers op een cactus te sturen naar Mirjam de Rijk, directeur van Natuur en Milieu. Mastwijk vindt De Rijks oproep kort door de bocht. Zij stelt dat kwekers te veel illegale bestrijdingsmiddelen gebruiken en dat de Algemene Inspectiedienst (AID) daar onvoldoende op controleert. Dat beeld is volgens Mastwijk veel te zwart-wit.

Na zijn ludieke actie wil hij in de Tweede Kamer versneld praten over de enige jaren ingevoerde wet duurzame gewasbescherming. "Wat gaat goed en wat zijn de knelpunten. Als we dat weten, kunnen we eventueel later dit jaar de wet op onderdelen iets aanpassen'', aldus Mastwijk.

Lees ook: Natuur en Milieu: geen rozen geven

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  Beste Jan.

  Mirjam de rijk is een cactus nog niet waard.
  Waarom reageert ze niet op het programma van de keuringsdienst van waarde.( nee natuurlijk niet dat zijn buitenlandse bloemen dat is niet intressant)

 • no-profile-image

  kritische

  Wat wel en niet goed gaat in de milieu vriendelijke bestrijding weet ik niet, maar zolang wij nog andijvie uit Spanje moeten eten, in de supermarkt gekocht, met meer pesticiden recidu, dan wij ooit bijelkaar gebruikt hebben in heel Nederland.
  Dan klopt er iets miet met de Europese wetgeving en zal het in Nederland allemaal wel meevallen met die zooi, want we mogen bijna niets meer gebruiken wat nog afdoende werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.