Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

CDA weer de grootste in peiling

Het CDA zou als er nu verkiezingen zouden zijn weer de grootste partij zijn.

Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De opiniepeiler stelt dat de discussie afgelopen week over het rapport van de commissie-Davids goed uitvalt voor het CDA. Dat rapport ging over de steun die Nederland gaf aan de inval in Irak.

Waar het CDA twee zetels steeg (naar 27), leverden PvdA, VVD, PVV, SP en D66 elk een zetel in. Ze zouden nu achtereenvolgens op 15, 22, 25, 13, en 20 zetels komen. Net als het CDA gingen ook GroenLinks, ChristenUnie en Rita Verdonks Trots op Nederland een zetel omhoog, naar respectievelijk 14, 7 en 2 zetels.

In de discussie over de missie in Uruzgan, staan CDA- en PvdA-stemmers volgens de peiling achter ,,hun eigen man''. Het CDA is voor een langere missie, de PvdA wil weg uit Afghanistan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Kan Natura 2000 toch doorgaan

Of registreer je om te kunnen reageren.