Home

Achtergrond 164 x bekeken

CDA gaat uit van uitstel kilometerheffing

Het CDA gaat ervan uit dat door de val van het kabinet ook de voorbereidingen voor de kilometerheffing zeker een jaar worden vertraagd.

CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans denkt dat het onderwerp ,,controversieel'' wordt verklaard in de Tweede Kamer. Dat betekent dat de behandeling van het voorstel op de lange baan wordt geschoven. Het CDA ziet nog steeds voordelen in de heffing op het aantal kilometers dat automobilisten rijden.

Dat zei Koopmans vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Het CDA zal zelf het onderwerp niet controversieel laten verklaren maar het is volgens het Kamerlid staatsrechtelijk gebruik om voorstellen van een redelijke minderheid te steunen. In ieder geval de SP en VVD zijn tegen de heffing.

Koopmans vindt wel dat de verlaging van de aanschafbelasting en de verhoging van de motorrijtuigenbelasting evenredig moeten worden uitgesteld. Deze zouden doorgevoerd worden in de aanloop naar de kilometerheffing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.