Home

Achtergrond 213 x bekeken

CBS: steeds meer samenlevingscontracten

Steeds meer samenwonenden hebben een samenlevingscontract. Op 1 januari 2009 woonden 820.000 stellen niet-getrouwd samen.

Ruim de helft daarvan had een samenlevingscontract. Dat aantal is de laatste jaren steeds gestegen. Dat blijkt woensdag uit gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sinds 1995 is het aantal niet-gehuwde samenwoners met 300.000 stellen gestegen. Oudere niet-gehuwde samenwoners hebben of willen vaker een samenlevingscontract. Van de oudere paren hebben of willen acht op de tien een dergelijk contract, tegen zes op de tien jonge stellen.

De komst van kinderen blijkt voor stellen steeds minder een reden om te trouwen. Vorig jaar hadden vier op de tien niet-gehuwde paren thuiswonende kinderen. In 1995 was dat twee op de tien. Een kwart van de oudere samenwonende stellen denkt nog eens te gaan trouwen. Van de jongere samenwoners denkt driekwart nog na om nog een keer langs het stadhuis te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.