Home

Achtergrond 334 x bekeken

CBB houdt ruiming tegen

Medewerkers van de VWA wachtten vrijdag in Belfeld tevergeefs op toestemming om te ruimen. Het CBB bepaalde dat het bedrijf in het Limburgse Belfeld niet geruimd mag worden op basis van het beschikbare tankmelkonderzoek.

Landbouwminister Verburg zal het College van Beroep voor het Bedrijsleven (CBB) maandag vragen om het bedrijf van geitenhouder Stef Smits alsnog te ruimen, als uit een nieuwe test blijkt dat het bedrijf besmet is met Q-koorts. Foto Gé Hirdes

Loonwerkers bekijken een spuitmachine van Agrifac in het Overijsselse Steenwijk. Het mechanisatiebedrijf hield vandaag een dag voor loonwerkers. Vandaag is er een open dag. Gisteren kwamen er zo’n 250 loonwerkers, zegt productmanager René Koerhuis. ”We houden de loonwerkersdag voor het eerst in deze vorm, maar willen daar een traditie van maken. We willen ons productenpakket laten zien. Foto Alex de Haan

Het Duitse handelshuis Wilhelm Weuthen toont op de Duitse vakbeurs Fruit Logistica het assortiment tafelaardappelen. Het handelshuis zet tafelaardappelen vooral af bij supermarkten en kleinverpakkers, zegt medewerker André Tekelenburg. ”We exporteren veel naar onder ander Italië en Roemenië. De beurs is een goede plek om contacten te leggen met bestaande en nieuwe klanten. Op het gebied van de tafelaardappelen verandert niet veel. Het is een vrij conservatieve afzetmarkt.” Foto Fruit Logistica

Twee ZON-vertegenwoordigers overleggen bij de stand van Fruit Logistica in Berlijn. De beursmedewerkers zijn te herkennen aan de oranjekleurige ZON-dassen. De afzetorganisatie toonde in Berlijn het brede assortiment van vollegronds- en glasgroente. ZON poogt nauwere banden aan te knopen met supermarkten in binnen- en buitenland. Daarvoor is de beurs een aangewezen plek. Alle belangrijke partijen in de groente- en fruitsector vierden in Berlijn ook de opening van het afzetseizoen.Foto Fruit Logistica

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.