Home

Achtergrond 5 reacties

CBB: bedrijf geitenhouder niet ruimen

Het bedrijf van een geitenhouder in het Limburgse Belfeld hoeft voorlopig niet geruimd te worden.

Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) vanmorgen besloten.

De geitenhouder had een zaak aangespannen, omdat zijn bedrijf volgens hem niet besmet is. De geitenhouder heeft meerdere tankmelkmonsters laten nemen, die zijn getest door meerdere instanties. Daarbij zouden sommige monsters positief en andere weer negatief zijn. Dat laatste zou het geval zijn bij een monster dat via de afnemer van het bedrijf, de Belgische geitenzuivelaar Capra, is onderzocht in Frankrijk. Ook een monster dat opnieuw door de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is bekeken zou negatief zijn.

Volgens het CBB is dat voldoende reden om het bedrijf niet te ruimen, vertelt persrechter Michelle Munsterman. "De beschikbare uitslagen vormen onvoldoende basis om nu te ruimen", aldus Munsterman. "Daarom wordt er voorlopig niet geruimd. De minister van LNV moet nu beslissen over nader onderzoek, waarna deze uitspraak herzien kan worden."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Een terechte beloning voor zijn inspanningen,mede gelet op het feit dat ook runderen Q-koorts kunnen hebben.Proficiat

 • no-profile-image

  boate

  Fantastisch! De belangrijkste winst is dat de rechter dus kennelijk vond dat één positieve uitslag onvoldoende is om een bedrijf te ruimen, zeker nu Smits heeft aangetoond dat op basis van dezelfde melk verschillende uitslagen mogelijk zijn. Alle geitenboeren moeten er nu op staan dat er meerdere monsters worden genomen en je mag eisen dat er meerdere eenduidige uitslagen zijn, alvorens ze gaan ruimen!

 • no-profile-image

  jaap

  als positief dan ruimen, indien niet dan niet ruimen. en hoe zit het met enten??

 • no-profile-image

  RW

  Jammer dat dit er toch nog weer bij staat:
  "Daarom wordt er voorlopig niet geruimd. De minister van LNV moet nu beslissen over nader onderzoek, waarna deze uitspraak herzien kan worden."

 • no-profile-image

  johand

  nieuw onderzoek is al gedaan. wellicht maandag toch geruimd

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.