Home

Achtergrond

C1000 stapt in Sweetgreen paprika

C1000 is de eerste Nederlandse retailer die de zoete groene paprika Sweetgreen opneemt in de schappen van alle 372 winkels.

Sweetgreen is het nieuwe paprikaras van zaadbedrijf Enza Zaden. De winkelketen neemt de paprika af van Aart Cornelissen, teler in Berlicum. Hij start de teelt dit jaar op iets minder dan 2 hectare. Dat is voldoende om te leveren, denkt Enza Zaden. "De verkoop van groene paprika ligt niet hoog in Nederland." Cornelissen levert de paprika via telersvereniging Best of Four aan een handelshuis. Hij is vice-voorzitter van de nieuwe telersvereniging.

Enza maakte verder onderzoek bekend naar het pluktijdstip voor tomaten. Sommige rassen kunnen in een hogere kleurschaal geoogst worden, zonder af te doen aan de houdbaarheid van het product. Dat blijkt uit onderzoek in Spanje, waaraan Enza meewerkte.

Of registreer je om te kunnen reageren.