Home

Achtergrond 3 reacties

Burgers betalen twee keer voor afval

Gemeenten moeten de belasting op verpakkingen teruggeven aan de burgers.

Dit bepleit de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) vandaag bij de presentatie van zijn jaarverslag. Met de zogeheten verpakkingenbelasting haalt de overheid volgens de Raad jaarlijks 365 miljoen euro aan belastinginkomsten op. Daarvan gaat 115 miljoen naar het Afvalfonds voor de gemeenten, de rest verdwijnt in de schatkist.


Winkeliers berekenen de verpakkingenbelasting door in de prijzen van alle producten. In de meeste gemeenten betaalt de burger daardoor dubbel voor de inzameling van afval, aldus de Raad, die het onacceptabel vindt dat burgers deze extra inkomsten niet terugzien in een lagere afvalstoffenheffing. De overkoepelende werkgeversorganisatie roept de gemeenten dan ook op om de afvalstoffenheffing te verlagen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  alle overheden zijn graaiers doordat ze door politici worden aangestuurd.
  En politici zijn per definitie niet te vertrouwen.

 • no-profile-image

  gert

  In Italie is afvalverwerking in handen van de maffia,brengt veel geld op,ze hebben daar een monopolie op

 • no-profile-image

  wipstaartje

  In ons land is het opleggen en innen van onterechte belastingen in handen van een malafide overheid. Die heeft daar het monopoli op!

Of registreer je om te kunnen reageren.