Home

Achtergrond 150 x bekeken

Burgerhulpverleners vliegtuigcrash geëerd

Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer heeft donderdagochtend vijftien burgers onderscheiden met een gemeentelijke erespeld.

De burgers hielpen precies een jaar geleden de professionele hulpverleners tijdens de reddingswerkzaamheden na de crash van een toestel van Turkish Airlines.

"Deze burgerhulpverleners hebben levens gered, slachtoffers ondersteund en de professionele hulpdiensten geholpen. Wij zijn hen daarvoor bijzonder dankbaar. De samenleving is gebaat bij burgers, die het eigen belang en het eigen gevaar opzijzetten, ten behoeve van anderen.'' De burgervader sprak van een uitzonderlijke heldendaad. Op een later moment krijgen nog drie andere burgers de gemeentelijke erespeld overhandigd als dank voor hun hulp.

Vanmiddag vindt de herdenking plaats van het ongeval met het toestel van Turkish Airlines, waarbij negen inzittenden om het leven kwamen en tachtig mensen werden gewond. Op de plek in een weiland in de Haarlemmermeer waar het toestel neerkwam, wordt een gedenksteen onthuld. Ook wordt er twee minuten stilte gehouden voor de slachtoffers.

De meeste onderscheiden burgers komen uit de regio, maar er zijn ook mensen bij uit Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Den Helder, Vlaardingen en Beverwijk.

"U kwam uit uw huizen, bedrijven, auto's om slachtoffers te redden, steunen en troosten. U heeft het juiste gedaan. De inzittenden van het toestel zullen u hun hele leven dankbaar zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.