Home

Achtergrond 158 x bekeken

BuZa: nog geen contact met 27 Nederlanders

Families van 27 Nederlanders in Chili hadden aan het eind van de middag nog geen contact gehad met hun naasten.

Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die benadrukte dat de 27 mensen niet meteen als vermist moeten worden beschouwd. In het Zuid-Amerikaanse land wonen ongeveer duizend Nederlanders.

Van de 27 Nederlanders woont ongeveer de helft in Chili. De anderen waren er op vakantie op het moment van de aardbeving. Het is heel moeilijk om telefonisch contact met het land te krijgen. Door de beving zijn de verbindingen heel slecht, zo stelde de zegsman van het ministerie.

Het personeel van de Nederlandse ambassade heeft tijdelijk zitting genomen in de ambtswoning van de ambassadeur. De Nederlandse ambassade in Santiago bevindt zich op de dertiende etage van een flat, waar het op dit moment niet veilig is.

Volgens een woordvoerder van alarmcentrale Mondial Assistance zijn er bij de diverse alarmcentrales geen meldingen van Nederlanders die gewond zijn geraakt. Het rampenprotocol is dan ook nog niet van kracht. Dit treedt in werking als er calamiteiten zijn met meer dan acht Nederlandse slachtoffers. Wel kregen de centrales telefoontjes van mensen die informeerden naar hun familieleden in Chili.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.