Home

Achtergrond 338 x bekeken

Broei in silo met diervoeder Bergen op Zoom

De brandweer is sinds vandaag bezig met het bestrijden van broei in een silo geladen met 250 ton diervoeder in Bergen op Zoom.

De opslag ligt op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Lelyweg. Er is geen explosiegevaar of ander gevaar voor de omgeving. De klus gaat nog een dag duren, meldde een woordvoerder van de brandweer vanmiddag.

Het broeit al een week in de silo, die een hoogte heeft van 40 meter en een doorsnede van zes meter. Een gespecialiseerd bedrijf was ingeschakeld om de broei te bestrijden. Maar toen door de warmte een ring van rubber bij de trechter wegsmolt, ontstond een schoorsteeneffect en moest de brandweer erbij komen.

Het gaat om een gecompliceerde operatie waarbij de brandweer van onder en boven de boel nat spuit en het bedrijf de brokken veevoeder afvoert. Er komen af en toe wat dampen vrij, maar die vormen geen gevaar voor de omgeving. Omdat er geen fijne poeder maar brokken veevoeder in de silo zitten, bestaat er geen explosiegevaar, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.