Home

Achtergrond

Britten blijven vrezen voor blauwtong

De Britse veehouderij mag niet op haar lauweren gaan rusten nu er afgelopen jaar geen nieuwe gevallen van blauwtong zijn gemeld.

"We moeten waakzaam blijven en vaccinnatie blijft ook noodzakelijk", aldus de werkgroep JAB van de gezamenlijke veehoudersorganisaties.

Volgens JAB heerst er nog altijd blauwtong in Europa. Vorig jaar deden zich alles bij elkaar weer meer dan 700 gevallen voor. "We hopen dat we met voortdurende vaccinnatie en waakzaamheid blauwtong uit ons land kunnen houden."

Er is echter geen tijd voor zelfgenoegzaamheid, waarschuwt JAB. "Het is nu juist de tijd om er voor te zorgen dat onze koeien en schapen beschermd zijn. Een uitbraak van blauwtong heeft potentieel verwoestende hebben voor de economische levensvatbaarheid van een veehouderij", aldus de organisatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.