Home

Achtergrond 244 x bekeken

Britse sector wil 2 miljoen ton tarwe exporteren

De Britse graansector heeft dit seizoen 2 miljoen ton tarwe beschikbaar voor de export.

Ongeveer de helft wordt afgenomen door Spanje, dat vorig jaar 1 miljoen ton Britse tarwe afnam. Groot-Brittannië exporteerd tarwe naar veertig landen.

De activiteiten worden georganiseerd door British Cereals Export (BCE), de exporttak van het graanschap HGCA (Home Grown Cereals Authority). BCE organiseert dit voorjaar een reeks activiteiten om de buitenlandse handel te bevorderen.

Zo vindt deze week een tweedaagse bijeenkomst over broodbakken plaats bij Campden BRI – onderzoeksinstituut voor voeding en dranken – waarvoor vertegenwoordigers van een reeks potentiële afnemers zijn uitgenodigd.

Eerder hield BCE een seminar voor vijftig meelbedrijven en graanhandelaren in Madrid en soortgelijke bijeenkomsten in Nederland, Portugal, Marokko en Egypte.

"Telers die variëteiten telen die aan de vereiste specificaties voldoen, vooral zij die makkelijk toegang hebben tot een haven, zouden met hun graaninkoper moeten praten over export", aldus Sarah Mann, zegsvrouw van de British Cereals Export. "Een gewas dat aan de kwaliteitseisen voldoet, kan goed voor deze markt in aanmerking komen", vervolgt de Britse.

Of registreer je om te kunnen reageren.