Home

Achtergrond 163 x bekeken

Britse overheid versoepelt import groente

De Britse overheid heeft deze week een nieuw inklaringssysteem ingesteld voor groente, fruit en bloemen.

Daarmee besparen importeurs volgens het Britse Fresh Produce Consortium circa 1,3 miljoen euro.

De kostenbesparing zit vooral in de soepeler afhandeling van importprocessen. Het systeem werkt elektronisch en zorgt voor een kortere meldtijd voor vrijgegeven zendingen. De tijd waarop partijen worden vrijgegeven na inspectie gaat van twee uur terug naar tien tot vijftien minuten.

De uitvoer van Nederlandse groente, bloemen en fruit naar het Verenigd Koninkrijk bedroeg vorig jaar circa 1,1 miljard euro. De uitvoer van bloemen en planten daalde 13 procent. Voor groente en fruit was de daling 1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.