Home

Achtergrond 430 x bekeken 19 reacties

Britse melkveehouders plannen mega melkbedrijf

Een groep melkveehouders in Oost-Engeland wil een supermelkbedrijf neerzetten in de buurt van Lincoln.

De melkveehouderij met 8.000 koeien moet dagelijks minstens 250.000 liter produceren en kan werk bieden aan 80 tot 100 mensen. De investeringen worden geraamd op zo’n 45 miljoen euro.

De groep werkt onder de naam Nocton Dairies, vernoemd naar het als Nocton and Dunston Heath bekende stuk land ten zuiden van Lincoln waar ze hun plannen willen realiseren.

Nocton Dairies wil, naast een melkveehouderij met acht halfopen stallen, ook een bezoekerscentrum en opleidingsfaciliteiten voor de zuivelindustrie in het bedrijf opnemen.

Bovendien denken de boeren aan een anaerobic vergasser die voldoende energie voor het complex zelf en voor 2.000 huizen in de
omgeving kan opleveren. De boeren hopen binnen enkele weken met de bouw te kunnen beginnen waarna de veehouderij in september operationeel kan zijn. "De Britse zuivelindustrie lijdt al jaren onder onderinvesteringen, hopelijk kan ons plan er toe bijdragen om het tij te keren", aldus Robert Howard van Nocton Dairies.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kanibaal, jij hebt alle gelijk van de wereld. En Hans, jij kletst uit je nek of heb zelf belangen in die handel. Heel veel virale-, bacteriële- en prionale vee-ellende komt uit het UK! Zo'n mega-melkveehouderij zal niet alleen een groot deel van het eeuwenoude historische landschap van het Graafschap Lincolnshire verpesten, maar zal dat gebied ook het toekomstige toneel maken voor nieuwe Felliniaanse slachtpartijen. Daar kan dus vanaf herfst 2010 op gewacht worden!

 • no-profile-image

  albert

  ik zou bijna gaan janken als ik jullie was! sjonge jonge je kunt zulke zijk reacties wel verwachten

 • no-profile-image

  kani Baal

  Dat grote concentraties dieren problemen geven. Een poster deed voorkomen dat grote moderne megabedrijven ook hier beter in zouden zijn. Ik geef aan dat al die steriele omgevingen juist wel eens contraproductief kunnen zijn. Die beesten kunnen niets meer hebben.Zo is dat bij mensen met al hun allergieën etc... waarom zou dat bij dieren anders zijn?Wel bij de les blijven Herkauwer....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sorry Kanibaal, maar het vergde enige tijd om een vuiltje uit dit forum te verwijderen. Wippende staartvogels behoren namelijk uitgekauwd en uitgekotst te worden. En aldus geschiedde in die dagen.....! Wij zijn het in ieder geval helemaal eens over de grote veterinaire risico's welke de grote dierconcentraties op de megabedrijven veroorzaken. Alleen onnozele domkoppen of roekeloze geldwolven wensen die gevaren niet te zien. Of ze bagetelliseren ze gewoon. En dat is dubbeldom, zoals ook uit het verhaal van Gieser Wildeman blijkt.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Daar komt het op neer Kanibaal: een Britse Sovchoz in een uitermate kwetsbaar landschap. En als het veterinair mis loopt - waar natuurlijk op gewacht kan worden- dan wordt het inderdaad Doomsday in Lincolnshire!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Een keer MKZ en einde oefening. Bij zo een concentratie van dieren is dit niet te voorkomen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Maak eens in een begrijpelijke volzin duidelijk wat er 'zeik' is aan mijn reactie Albert (je schrijft zelf 'zijk' en dat zegt feitelijk al wel voldoende!) Want om de jouwe hoef je niet bepaald te glimmen!

 • no-profile-image

  wippende staartvogel

  Niet reageren op herkauwer, spotvogel, wipstaartje, van den bergh, het is één en dezelfde klaagzanger die zich suf verveelt. Typisch behorend tot de niks-generatie.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  De oude tijden komem weer terug. Het collectief. Hier een vorm van een sovchos uit ons zo geliefde USSR. Zelfs ik heb twijfels over dit soort projecten.Dit project komt voort uit wanhoop. Niet uit goede economische perspectieven. Het woord overleven valt hier weer......Stel je eens voor dat dit bedrijf in kader van een ernstige dierziekte geruimd moet worden. Armageddon in dierenland. Jeroen Bosch zou hier een prachtig schilderij van kunnen maken.... Voordeel van de twijfel met dieren Piet ...?

 • no-profile-image

  R. Stieglitz

  Heren, Hier ontstaat het nieuwe Disneyworld voor Koma melkers. er komt een bezoekers - opleidingscentrum bij, kunnen
  ze ons gelijk leren hoe het moet!!! Misschien is er al een wachtlijst, op naar nocton!!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Waar grote concentratie mensen bijelkaar zitten breken ziektes uit. Waarom zou dit bij koeien anders zijn. Q koorts komt vrij voor. Wel vreemd dat nou net in Brabant zoveel Q koorts patiënten zijn ....... Overmatige concentratie van dieren geeft altijd op een of andere manier problemen. Daar bij nog wat. Stel dat die melkveefabriek er komt. En er breekt MKZ uit dan zijn die boeren alles kwijt. Hoezo risico spreiding. Je moet alle eieren onder een kip leggen....ha ha

 • no-profile-image

  geen boer

  Holland op z'n smalst hierzo. Dit zijn twee succesvolle kaasmagnaten (Cheddar) die nu al megabedrijven hebben in Devon en Lancashire. Dat zijn traditionele melkveegebieden en dáárom gaan ze er juist weg. In Lincoln is er alleen akkerbouw, en die regio kan deze impuls juist heel goed gebruiken. Zij zijn dan ook zeer welkom en niemand heeft tot nu toe het not-in-my-backyard syndroom. Veterinair gezien is dit de-concentratie ipv een concentratie. Trouwens dit is helemaal geen trend in de UK, maar een geintegreerd bedrijf dat zoals gezegd zelf kaas maakt. Maar ach, vroeger op de grupstal was alles beter toch, zowel voor boer als de koe! Volgens de googlemapsende deskundologen hier dan...

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  @Kanibaal en @Herkauwer, laten wij nou even het voordeel aan de twijfel geven!!!... Wat in Engeland gaat gebeuren, is naar mijn mening uniek in west-Europa. Het staat of valt met de organiesatie, daar zie ik nog meer problemen als bij besmettelijke ziekte's. Laten wij afwachten en Thee drinken, Engelse thee natuurlijk!!!... groetje's, piet.

 • no-profile-image

  hans

  wat een onzinreactie. Als het virus er niet is, krijg je ook geen uitbraak. Als het virus er wel is, maakt het echt niet zoveel uit of je nou 80, 800 of 8000 dieren hebt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Piet, zo meteen ga je ook nog groene thee schenken zeker? Ik zie very hard times for old England aankomen als dit zo doorgaat. En daar drink ik liever een straight single malt op als het jou het zelfde blijft. De kleur verschilt niet zoveel, maar de smaak doet het hem. En dat is met agrarische bedrijven ook zo. Dit plan getuigt van een overdosis smakeloosheid. Want men zou anno 2010 moeten weten dat groot helemaal niet mooi en dat veel helemaal niet lekker is! Voor zulke bedrijven moet men naar streken op de wereld die zich voor megagrootschaligheid lenen. En dat is zeker niet in het Verenigd Koninkrijk.

 • no-profile-image

  W Geverink

  De grootte van een bedrijf bepaald niet of er een besmetting plaats gaat vinden met een enge ziekte ja of nee. De reden dat dit bedrijf een hoger risico op ziektes heeft dan andere bedrijven zijn het bezoekerscentrum en het opleidingscentrum. De kans op ziekteinsleep is gewoon groter als je continu mensen uit alle uithoekken over de vloer hebt die thuis ook ziek vee kunnen hebben. Ik ben absoluut geen voorstander van die hele grote bedrijven maar eerlijk is eerlijk. De nederlandse veehouderij zou in het verleden een stuk minder schade hebben geleden door ziektes en ruimingen met megabedrijven die vier kilometer uit elkaar staan in plaats van kleine bedrijven elke paarhonderd meter.

 • no-profile-image

  kani Baal

  STAAT IN HET AGD---- Dierenartsen staan voor een raadsel en stellen dat de biggen niet lijden aan PRRS of het circovirus.

  De nieuwe ziekte wordt nu aangeduid als PWCS, dat vertaald kan worden als ’weefselafbraaksyndroom na het spenen’. Volgens Hyuang worden ook zeer goede bedrijven getroffen.

 • no-profile-image

  Gieser Wildemann

  Volgens adviseur Jan van Mourik zijn er symptomen dat de teelt in een dreigende situatie belandt. Van Mourik vreest dat door het grote areaal een monocultuur ontstaat waarin ziektes en plagen niet meer beheersbaar zijn. "De fruitsector ging er vooralsnog van uit dat Conférence ongevoelig was voor schurft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kanibaal, fris even mijn geheugen op wil je? Wat hebben zieke Hyuangbiggen ook alweer met geplande Britse megakoeien te maken?

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.