Home

Achtergrond 3 reacties

Britse diepvriesfabrikant zegt contract 180 telers op

De diepvriesfabrikant Birds Eye, het Britse zusje van Iglo, heeft het contract met 180 erwtentelers van de ene op de andere dag opgezegd.

De telers leverden Birds Eye zo’n 30.000 ton erwten per jaar en werkten vaak al tientallen jaren met de fabrikant samen. Volgens Birds Eye zijn de erwten niet meer nodig omdat een Italiaanse afnemer het contract op korte termijn heeft opgezegd.

De telers werken samen in de coöperatie Anglia Pea Growers. De groep zat net midden in de besluitvorming over de aankoop van twee nieuwe oogstmachines voor 350.000 euro per stuk. Sommige telers waren ook al begonnen met het voorbereiden van de grond voor de nieuwe oogst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Teun

  Hier ben ik ook heel beducht voor.....eerst alles inrichten voor een afnemer en dan ten gronde gericht worden door de afnemer. Als je positie niet beter beschermt wordt dan is samenwerken met GWBs en aanverwanten gevaarlijk....zie foodlog

 • no-profile-image

  piet

  Zo hachelijk is de positie van groente en fruitkwekers

 • no-profile-image

  erwtje

  lijkt de hak wel of corroos ik hoop dat er een grote misoogst komt voor de huidige prijzen is het risico te groot om nog een redelijk saldo te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.