Home

Achtergrond 187 x bekeken 2 reacties

Brabanders worden voorgelicht over Q-koorts

In het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch begint vanavond de eerste van zeven openbare informatiebijeenkomsten over Q-koorts in Brabant.

Verontruste burgers krijgen uitleg over de ziekte die door drachtige geiten en schapen wordt verspreid. De nadruk zal vooral liggen op de gezondheidsaspecten, aldus een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant.

Bezoekers kunnen vragen stellen aan een panel van artsen en een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging. De avonden zijn georganiseerd door de GGD, provincie, gemeenten en Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg. Zij verwachten dat enkele honderden belangstellen komen opdagen.

In februari en maart zijn er ook voorlichtingsavonden in Helmond, Tilburg, Oss, Uden, Boxmeer en Breda.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karin

  Ik kan me niet onttrekken aan de indruk dat de overheid hier zelf massahysterie bevordert. Misschien kun je zelfs spreken van aanzetten tot haat jegens een bepaalde bevolkingsgroep (veehouders), ook gezien het feit dat de provincie Noord Brabant glashard beweert dat vrijwel alle geitenhouderijen 'verkeerd' staan. Misschien een idee voor de boeren om eens aangifte te doen?

 • no-profile-image

  Patrick

  Bezoekers kunnen vragen stellen staat er. Ik ben bang dat het een road show van propaganda wordt. Geiten hebben namelijk altijd Q koorts, en speciaal als ze drachtig zijn, ook al is het niet zo. Schapen die wel Q koorts hebben, hebben dat niet voldoende. Rechtzaken tegen LNV worden altijd verloren dus beter niet doen. Wel zou ik namen van die rechters onderzoeken, hun geldstromen, hun functies en belangen, want dat zal zeker niet juist zitten. De dierenartsen hoor je niet meer kritisch sinds de speech van Chief Officer van LNV. En dan de toekomst, wel een punt blijft dat in het verleden ZLTO corrupt was, gemeente besturen corrupt zijn en waren, en daardoor heel Brabant vol staat met vee industrie. Dus een reorganisatie is wel op zijn plek, ook al is de aanleiding zuur en verkeerd. Probleem is zelf door de corrupte sector veroorzaakt, dus is het ook gepast om daar de oplossingen te zoeken. Idd beperkt aantal dieren per bedrijf, vraag en aanbod in werking hebben, kostprijs onder controle, een goed plan voor toekomst zonder uitbreiding, uitbreiding en uitbreiding.
  Geen gentech voer. Zet een goede belangen organisatie erop, die alle aspecten mee pakt ipv corrupt is zoals ZLTO. De prijs zal betaald moeten worden uit de sector, en niet van de belastingbetaler. In de toekomst zullen ruimingen en ziektes nog wel vaker gebeuren, de pharma zit echt niet stil, daar moet de sector maar tegen verzekeren of iets anders verzinnen want ik vind wel dat daar het risico aanvaard moet worden van grote getallen dieren en mogelijk ziektes en ruimingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.