Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

Boze bewoners sluiten polder af

De bewoners van de Horstermeerpolder, bij het Utrechtse dorp Nederhorst den Berg, hebben hun polder afgesloten van de rest van Nederland.

Ze maken zich boos over de plannen van de provincie om een deel van het gebied in moeras te veranderen. Alleen symphatisanten mogen de Republiek Horstermeerpolder nog in, zo meldde een woordvoerder maandag.

"Vanmorgen vroeg is de enige toegangsweg gebarricadeerd. Alleen auto's met een vlaggetje van de nieuwe republiek mogen erdoor'', legt een van de actievoerders uit. De circa 850 inwoners winden zich al vijftien jaar op over de plannen het gebied onder water te zetten. Met deze 'staatsgreep in de polder' hopen ze de lokale politiek te dwingen zich nu eens uit te spreken over deze kwestie.

De nieuwe republiek heeft al een eigen vlag, een volkslied en een DrogeGrondWet. "Dit gaan we zeker een week volhouden en indien nodig nog langer'', stelt de zegsman.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Het Kabinet zit zelf al in het moeras

Of registreer je om te kunnen reageren.