Home

Achtergrond 154 x bekeken

Bos steunt Wellink

"De Nederlandsche Bank (DNB) heeft in alle fasen gedaan wat ze moest doen.''

Dat zei minister Wouter Bos van Financiën donderdag tegenover de commissie-De Wit, die onderzoek doet naar de kredietcrisis.

Bos zei dat hij absoluut niets te klagen heeft en "volledig vertrouwen'' heeft in De Nederlandsche Bank en in president Wellink. "Ik heb buitengewoon goed met hem samengewerkt.'' Tegelijk stelde Bos dat DNB wel onderdeel is van het systeem van toezicht dat wereldwijd de problemen in de financiële sector "niet of te laat in de gaten had''. "Dat is geen zaak van verwijtbaarheid, maar het is wel een feit.''

Toezichthouders waren zich er onvoldoende van bewust dat 'perverse beloningen' konden aanzetten tot verkeerde beslissingen met onverantwoorde risico's. Maar dat ligt ook aan politici die de toezichthouders "niet dwongen op dat punt hun tanden te laten zien'', zei Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.