Home

Achtergrond

Bos' risotto lekkerste vegetarische recept

Risotto met groenten uit de oven met onder meer eekhoorntjesbrood, venkel, vermouth, walnoten en zwarte olijven.

Met dat recept is oud-minister van Financiën en oud-vicepremier Wouter Bos winnaar geworden van de verkiezing van het lekkerste vegetarische recept op het Binnenhof.

De verkiezing was uitgeschreven door de stichting Wakker Dier, die de uitslag donderdag bekendmaakte. Bos laat onder meer SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen (tweede met koude knoflookamandelsoep), GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema (derde met pastei pompoen & blauwe kaas), VVD'er Ton Elias (4e plaats met courgette cannelloni), en de fractieleider van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme (vijfde plaats met kool met amandelen) achter zich.

"Veel gerechten zijn niet alleen culinair interessant'', aldus Wakker Dier. "Ze reflecteren bovendien de politieke smaak van de partijen. Zo maakt Gesthuizen van de SP een koude soep met oud witbrood en kokkerelt Ton Elias van de VVD met geblancheerde cresson.''

Wakker Dier beoordeelde de recepten met hulp van culinair journaliste Pay-Uun Hiu van onder meer de Volkskrant op smaak, originaliteit en gemak. Bos is zelf overtuigd vegetariër. "Als vegetariër is mijn favoriete vegetarische recept meteen mijn favoriete recept,'' laat hij Wakker Dier weten bij zijn recept. "En zelfs dan moet ik nadenken: gaat het om wat ik het liefste klaarmaak of om wat ik het liefste eet? In die laatste categorie is het al snel een goede kaasfondue. In de eerste categorie ben ik liefhebber van een goede risotto met groenten uit de oven.''

De recepten van de deelnemende politici zijn te vinden op de website www.wakkerdier.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.