Home

Achtergrond

Bos keert nu niet terug als Kamerlid

Voormalig PvdA-vicepremier Wouter Bos keert in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni niet terug in het parlement.

Dat maakte hij donderdagavond bekend in het tv-programma Pauw&Witteman. Bos had na zijn vertrek uit het kabinet kunnen terugkeren naar de Kamer omdat hij bovenaan op de kandidatenlijst stond bij de vorige verkiezingen. Bos geeft er echter de voorkeur aan zich de komende maanden "onder te dompelen'' in de samenleving. Hij noemde dat voor zichzelf "belangrijker en aantrekkelijker''. Op die manier hoopt hij van allerlei mensen in sectoren als politie, zorg en onderwijs te horen wat er leeft. Bovendien, stelde hij, gebeurt er in het parlement de komende tijd niet zo veel meer door de demissionaire status van het kabinet.

In dezelfde uitzending zei voormalig PvdA-minister Eberhard van der Laan dat hij er naar "neigt'' om voor zijn partij op de kandidatenlijst te gaan staan bij de komende Kamerverkiezingen. Bos spreekt de komende dagen met de andere opgestapte PvdA-bewindslieden over hun toekomst. Oud-minister Guusje ter Horst heeft eerder aangegeven zich te veel bestuurder te vinden om op de lijst voor de Tweede Kamer te gaan staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.