Home

Achtergrond 442 x bekeken 4 reacties

Bollenexporteur in zwaar weer

Bloembollenexporteur Jac. Th. De Vroomen in Lisse verkeert in zwaar weer.

De regionale krant Leidsch Dagblad meldt daarover dat het bedrijf moet reorganiseren, waarbij het mogelijk is dat een aantal arbeidsplaatsen verloren gaat.

Het bedrijf is in 1925 opgericht en exporteert naar onder andere de Verenigde Staten (70 procent), Canada, Groot Brittannië, Ierland, Scandinavië, Rusland, Japan en Korea.

Volgens de directie is de economische crisis en de daarmee afnemende vraag naar groenproducten de voornaamste reden dat het bedrijf moet reorganiseren. Ook de overcapaciteit van bloembollen en de steeds kleiner wordende marges spelen een rol. Op de vraag of en hoeveel mensen er van de 28 nu werkende personeelsleden worden ontslagen, doet de directie nog geen mededelingen.

Arie in t Veld

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ex-teler

  welkom bij de club.

 • no-profile-image

  Hollander

  De exporteurs zeggen niks over de monopolie die ze zelf met hun collega's opbouwen. Als ik hier in de USA bollen wil kopen moet ik zowat wel naar een van die Hollandse bedrijven om bollen te kopen. De prijs gaat dan zes tot acht keer over de kop en ik heb bollen. Met als nadeel dat er practisch niets meer aan te verdienen is. Als ik zelf wil importeren wordt dat mij onmogelijk gemaakt door alle regels en lidmaatschappen die door die heren en de overheid zijn verzonnen. Dus ik kan beter GEEN bollen verkopen dan zijn zij tevreden en dan kunnen ze rustig met hun conservatieve zooitje doorgaan. Dus het is in Nederland bollen telen en de export door een paar arrogante boy's laten bepalen. Ik zou zeggen sterkte en doen maar met z'n allen net alsof je dit niet gelezen hebt. Want jullie willen er geen importeurs bij hebben. Ga zo door arrogante bollen boeren.

 • no-profile-image

  Van Schelstraete Rita

  Aanbod:5000 gloxinia's K. Frederick en 5000 K. Wilhelm; tel;09/ 385 54 60

 • no-profile-image

  ex exporteur

  Ik heb precies het zelfde meegemaakt in Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.