Home

Achtergrond 569 x bekeken 23 reacties

Boeren uitgekeken op Balkenende

Meer dan de helft van de boeren wil Jan Peter Balkenende niet terug als premier.

Dat blijkt uit een enquête onder het Boerderij-lezerspanel. Van de krap 500 boeren die aan de wekelijkse enquête deelnamen, wil 38 procent Balkenende graag terug als premier, 9 procent weet het niet en 53 procent is hem beu. Daarmee lijkt de premier het ook in zijn misschien wel trouwste doelgroep verbruid te hebben.

Opvallend is dat het gros van de geënquêteerd desgevraagd aangeeft dat zelfs bij winst van het CDA Balkenende niet gewenst is als premier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ho

  Volgens mij mag Balkenende ook niet de communie. Als ik hem zo zie.................

 • no-profile-image

  katja

  Beste Herman, probeer volgende keer de PvdD eens!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Balkenende heeft Geert Wilders gebaard, dat is nu wel duidelijk geworden.

 • no-profile-image

  Balkenende

  Niet alleen de boeren zijn uitgekeken op Balkenende. Iedereen is deze brokkenpiloot spuugzat. Hij maakt er een geweldige puinhoop van en kabinet naar kabinet valt. Het CDA bestuur had maar 1 dag nodig om toch weer opnieuw het vertrouwen uit te spreken in deze wolf met schaapskleren. Als je in het bedrijfsleven zo funkioneert sta je binnen een dag op straat . Hij kan geweldige lulverhalen ophangen en niks zeggen en vooral nooit een antwoord geven op een gestelde vraag. En dan Bos een draaikont noemen. Hij heeft nog niet de minste zelfkritiek. De hele wereld is gek en Jan Peter doet het prima?? Leve de verkiezingen. Ik weet niet wie er moet winnen maar een ding is zeker ELKE verandering is een verbetering.

 • no-profile-image

  gert

  Verburg wil graag terugkomen,ze is in haar eigen CDAdrijfzand Natura 2000 terecht gekomen ,waar ze met de vele bureaucratie niet meer uit kan komen,geiten ruimen schijnt gemakkelijker te gaan

 • no-profile-image

  realist

  Er is geen partij meer die de boeren in Nederland belangrijk vind, dus is het moeilijk stemmen. Ik heb nog wel vertrouwen in het Europese landbouwbeleid. Europa zal in elke uithoek zijn boeren blijven ondersteunen. En de ene regering zal meer geld uittrekken voor zijn boeren dan de andere. Maar een land zonder boeren is aan anderen overgeleverd.
  En voedsel is elke dag nodig. Jammer dat de gemiddelde Nederlander dit niet eens (meer) beseft.

 • no-profile-image

  gerrie

  Dat komt dat ze binnen de partij continu de fatsoensnormen overschrijden, zoals bijvoorbeeld het twitteren van Verhagen tijdens vergaderingen. Ook moeten ze eerst eens nagaan wat de gevolgen zijn van al die verzinsels voor het bedrijfsleven en de werkvloer, voordat ze domweg iets invoeren onder het mom van lastenverlichting en besparing. Ik vrees dat andere partijen geen haar beter zijn. Maar negatieve zeikers zoals ik zul je altijd blijven houden. Ik ga eerst eens een frisse neus halen, zodat er wat meer positieve energie mijn aderen instroomt.

 • no-profile-image

  joop

  Zo, boer met de pet. Dus Wouter Bos is een lafaard omdat hij doet wat al drie jaar geleden door het kabinet aan het Nederlandse volk is beloofd? Rot toch op stuk confessioneel antidemocraat. Ga je schamen met die Balkende landverrader, die ons in een onwettige vuile oorlog heeft betrokken! CDA- weg ermee!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nou nou Joop, het mag ook wel een toontje lager hoor. Je hebt natuurlijk wel gelijk, maar er zijn andere woorden om dat mee uit te drukken. En Dierenvriend: al zou Verburg nu stoppen met haar politieke carriére en de rest van haar werkend leven kaasdoeken gaan wassen en strijken voor de plaatselijke Bodegraafse zeklfkazerij, dan nog houdt ze er een heel royaal en inflatiebestendige oudedagsvoorziening aan over. Zélfs Charles Schwietert, die op leugenachtige voorwendsels drie dagen voor de VVD staatsecretaris was, verdiende daaraan zoveel, dat hij een eigen consultancybedrijf kon opzetten. En ook Philomana Bijlhout verging het niet slecht na haar pijlsnelle politieke carriére. En Sing Farma evenmin! Want zo zijn onze manieren!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Boer uit Emmeloord, het is nog maar de vraag of v.d. Vlies de problemen met het mestbeleid serieus neemt. Lees de uitleg over deze materie op het forum "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland" en het forum "Verburg vindt LNV "kip met gouden eieren" met daarin de uitleg van Henk van der Pol. Als ik je nu vertel dat dit hele verhaal 4x onder de aandacht is gebracht van de hele vaste kamercommissie van landbouw en in eerdere jaren van diverse individuele kamerleden, waaronder v.d. Vlies, dan denk ik, dat als je al die keren niets, maar dan ook helemaal niets vanuit die hoek hoort, niet dat dit serieus genomen wordt. Ook niet door Bas van der Vlies.

 • no-profile-image

  bert

  GERDA

  Een potstal voor geiten is een strostal, niet een stal vol homoseksuele geiten

 • no-profile-image

  hörd

  "Balkenende heeft ons in een onwettige vuile oorlog gestort" Tsjonge wat ben ik het met Joop eens. Als je toch een klein beetje besef van geschiedenis hebt weet je dat je altijd met dictators moet gaan praten, nooit vechten! Je bent pas echt een staatsman als je met zo'n man gaat praten, je overtuigt 'm en bij terugkomst roep je je volk toe: Peace, peace in our time!

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Ik heb het vermoeden dat we straks toch weer Balkende 5 krijgen?! Met b.v.b VVD deze keer.Is dit dan vloeken in de kerk?

 • no-profile-image

  Herman Bakker

  LTO Rabobank CDA en christelijke partijen hebben de burger niets te bieden en hebben vooral de boeren en tuinders niets te bieden. De Rabo zit in China, in Dubai en sluit hier kantoren. Ook kwam ze niet op voor de getroffenen door de q-koorts. Er is gewoon geen overzichtelijk toekomstgericht open beleid waardoor er onbegrijpelijke acties plaatsvinden om korte termijn doelen te halen zonder enige samenhang. Echte leiders (vooral vrouwen)ontbreken. Een enkele vrouw bereikt ook niets omdat ze teveel wil aanpassen waardoor het drie keer niks wordt. Willen we saneren? Waartoe? Over welke periode? Tot welk niveau? In welke branche? We denken dat het proces plaats vind, maar heeft u een antwoord op de vragen?

 • no-profile-image

  Boer

  Van mij mag Balkenende best blijven, ik weet op het moment geen betere. Wilders en Bos zijn tegen boeren. Of het moet iemand van vvd worden.
  MAAR iemand die wel moet oprotten is Verburg. Wat een waardeloze minister is dat. Volgensmij is ze gewoon tegen de boeren. De meeste boeren hebben altijd op CDA gestemd omdat die voor de boeren zijn. Dus ik vind dat ze bij CDA er maar voor moeten zorgen dat er een andere minister van landbouw komt. Anders stem ik iedergeval niet meer op CDA!!!
  De vraag is welke partij dan?

 • no-profile-image

  Boer

  Nou Balkenende kan op mij rekenen. Anderen lopen alleen maar weg als ze hun verantwoording af moeten leggen. Werkelijk dit land zit vol lafaards, met Bos voorop.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Doe eens een enquete over Verburg. Als je het laatste nieuws leest waarin staat dat ze besloten heeft dat schijnzwangere geiten niet meer geruimd hoeven te worden, en dan tweets als "Het is triest dat ook bij Verburg de winden anders waaien als de verkiezingen komen. Niet ruimen levert stemmen op!" wat gaat er dan door je heen als boer (waar na de 1e ruiming, ook de schijnzwangere geiten geruimd zijn, zonder pardon!)???

 • no-profile-image

  adje

  de grootste lafaart is bak-elende die vlucht naar vancouver als hij hier nodig is.

 • no-profile-image

  pier ik boer door

  Er stond hier een bericht tussen dat geen een NL politieke partij boeren belangerijk vindt. dat klopt maar er is een uitzon dering op de regel : SGP Kheb het zelf een keer ondervonden met B vd Vlies. Ik sprak deze man onderweg en zei hem dat ik het een schandaal vond dat een boer opgebracht-en vastgezet was- omdat hij zijn landbouwheffing niet wilde betalen. Als je daarintegen een inbraak pleegt dat je nadat je gepakt bent met een halfuur weer op straat staat. Bas heeft dit woordelijk in het vragenuurtje voor de microfoon gerbracht. Ik heb hem pas meegedeeld dat het mestbeleid hopeloos is en dat we NL aan het verschralen zijn. Dat neemt hij serieus. Das toch 100 keer beter als meisje Verburg met al die CDA ers van geen ja en geen nee.

 • no-profile-image

  jochem van mill

  Dat boeren op Balkenende uitgekeken zijn verbaasd mij niks. Ik werk op Theofaan en onze blinde cliënten waarderen die man nog niet eens als testbeeld!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Verburg heeft een goed loon ,dat wil ze zo houden , zelfs over de rug van de boerenbedrijven ,het vlees kan ze wel uit Argentinie laten komen , daar heeft ze geen Nederlandse boeren voor nodig .

 • no-profile-image

  ab

  ik moet hem nog niet in braille!

 • no-profile-image

  gert

  realist heeft een goede kijk op de zaak.
  Je kunt wel geen Balkenende meer willen ,maar wie dan wel?

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.