Home

Achtergrond 173 x bekeken

Bocuse houdt niet van aanprijzingen gerechten

De beroemde Franse driesterrenkok Paul Bocuse houdt er niet van dat restauranthouders hun klanten komen vertellen wat de herkomst van een gerecht is.

Ook de aanprijzing van wijnen met termen als een zachte body met een verrassende afdronk of een fruitig aroma kan hem niet bekoren, laat hij zaterdag blijken in een interview met de Franse krant Le Figaro.

"Als ik een piepkuiken bestel, heb ik er geen behoefte aan dat de restauranthouder mij vertelt over de grootvader van het beestje. Hetzelfde geldt voor de sommeliers, de kelners die met de zorg voor de wijnen zijn belast. De enige vragen die ertoe doen, zijn : is hij lekker? of Hebt u de wijn met plezier gedronken'', zegt de kok, die donderdag 84 jaar wordt. Hij zegt vooral te houden van eenvoudige gerechten. "Als ik van links naar rechts uitleg nodig heb, interesseert het gerecht mij niet'', aldus Bocuse.

Hij staat erop dat koks hun kenmerkende kleding dragen. ,"Potverdorie, wij zijn met de chirurgen de enigen die een tenue hebben. Zoals tot voor kort de timmerlieden, de horlogemakers. Waarom moeten wij dat opgeven'', vraagt hij zich af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.