Home

Achtergrond

Bo-volk uitgestorven

Het Bo-volk blijkt te zijn uitgestorven.

Survival International, een organisatie die opkomt voor de belangen van bedreigde volkeren, heeft dat donderdag bekendgemaakt. De Bo leefden circa 65.000 jaar op de Andamaneilanden, ten zuidoosten van het vasteland van India. De laatste Bo, Bo senior, stierf vorige week op 85-jarige leeftijd. Met deze hoogbejaarde vrouw stierf ook de taal Bo uit. Ze was immers de laatste mens op aarde die deze taal sprak.

Bo was een van de tien talen die worden gesproken op de Andamanarchipel. Bij de kolonisatie door de Britten in 1858 waren er nog circa vijfduizend Bo. Hun aantal werd daarna snel kleiner, als gevolg van geïmporteerde ziektes en geweld door de bezetters.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.