Home

Achtergrond

Bloemkoolverenigingen overleggen met achterban

Vertegenwoordigers van negen bloemkooltelersverenigingen in Noord-Holland gaan de komende weken in overleg met hun achterban over de afzet.

Dat is afgesproken in een overleg tussen de verenigingen. "Er is een klein bodempje van vertrouwen gelegd. We hadden geen verwachting van de bijeenkomst, maar er is een klein beetje hoop", aldus Nico Bakker, gewasmanager van de Landelijke bloemkoolcommissie.

Het was voor het eerst sinds vijf jaar dat zoveel telersverenigingen met elkaar spraken. "We hebben bewust zelf geen voorstellen neergelegd bij de telers, omdat het initiatief bij de telers moet liggen."

De afgevaardigden leggen een aantal punten voor aan hun telers. Welke dat precies zijn, wil Bakker nu nog niet zeggen. "Ze hebben bijvoorbeeld betrekking op de aanvoer in bepaalde periodes en het onderbieden." Ook is er gesproken over het zogenoemd lange cellen, wat neerkomt op aanvoer van lang bewaarde bloemkool op het moment dat er verse bloemkool beschikbaar is.

Over twee weken komen de vertegenwoordigers weer bijeen om de resultaten en het draagvlak te bespreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.