Home

Achtergrond

Binnenvaartschepen botsen frontaal

Twee binnenvaartschepen zijn in de nacht van zondag op maandag op de Waal bij Tiel frontaal op elkaar gevaren.

Dat maakte de politie maandagochtend bekend. Er vielen geen gewonden, maar de schade was groot, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De aanvaring, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, deed zich voor rond 01.00 uur. Een schip was geladen met stookolie, de andere containers. De eerste voer vlak voor de aanvaring over een boei heen. De ketting van de boei kwam in de schroef terecht, waardoor het schip onbestuurbaar raakte. Het vaartuig is met hulp van een ander binnenvaartschip naar de haven van IJzendoorn gevaren. Het schip met de containers kon die haven op eigen kracht bereiken. Bij de aanvaring is geen stookolie vrijgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.