Home

Achtergrond

Bijna 70 bedrijven boktorvrij

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) en keuringsdienst Naktuinbouw hebben tot en met gisteren 68 bedrijven rond Boskoop vrij verklaard van de boktor. Dat meldt Naktuinbouw op zijn website.

Vanochtend zijn ook de inspecties buiten weer hervat. Begin deze week werden deze opgeschort vanwege de sneeuwval. Toen werd besloten om op bedrijven eerst binnen, in kassen en loodsen te inspecteren. Bij deze bedrijven zullen PD en Naktuinbouw nu ook eerst de buitenpercelen controleren.

Inmiddels zijn 24 inspectieteams met elk twee inspecteurs actief in de bufferzone. Er wordt gewerkt van binnen (dichtbij de boktorvondst) naar buiten. Twee teams zijn beschikbaar voor urgente gevallen. Bedrijven die menen hiervoor in aanmerking te komen, kunnen zich – met onderbouwing – melden bij het team Keuringen Boomkwekerijgewassen van Naktuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.