Home

Achtergrond

Bijna 50.000 inburgeraars in 2009

Bijna 50.000 mensen zijn het afgelopen jaar begonnen aan een inburgeringscursus.

Minister Eberhard van der Laan (Integratie) toonde zich vandaag tevreden. "Dit laat zien dat we de inburgering op orde krijgen. Veel nieuwe Nederlanders leren nu de taal, zodat zij hier verder kunnen komen.''

Van der Laan stelde vrijdag de Tweede Kamer op de hoogte. Ook voor de oorspronkelijke Nederlanders is hij blij met het resultaat. "Veel oude Nederlanders hoeven zich geen vreemde meer te voelen in eigen land als je met elkaar Nederlands spreekt, bijvoorbeeld als buren op de trap, als ouders op het schoolplein of als collega's op de werkvloer.''

Afgelopen zomer ontstond er onrust door een bericht dat maar 35.000 mensen aan een 'inburgeringstraject' waren begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.