Home

Achtergrond 175 x bekeken

Bijleveld: geen oproep aan huizenkopers

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken heeft volgens eigen zeggen mensen nooit opgeroepen om geen nieuwbouwhuizen te kopen in de zogenoemde krimpgebieden, gebieden waar de bevolking terugloopt en waar het steeds moeilijker zal worden de voorzieningen te handhaven.

Dat schrijft de bewindsvrouw dinsdag aan de Tweede Kamer. In verschillende media was recent sprake van een dergelijke oproep. "Ik heb bestuurders opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen bij het creëren van een evenwichtige woningmarktsituatie in het belang van hun burgers. Tevens heb ik erop gewezen dat kopers van huizen in uitbreidingswijken in krimpgebieden ook een eigen verantwoordelijkheid hebben'', schrijft Bijleveld in antwoord op vragen van de PvdA.

Krimp betekent volgens Bijleveld overigens niet alleen maar kommer en kwel. "Door in te spelen op bevolkingsdaling kunnen gemeenten tegemoetkomen aan veranderende woonwensen en kan de kwaliteit van de woningvoorraad verbeterd worden.''

Woensdagochtend debatteert de Tweede Kamer over krimp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.