Home

Achtergrond

Bijenkorf overvalt directie Noord-Zuidlijn

De directie van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is gisteren onaangenaam verrast door een brief van De Bijenkorf.

In de vertrouwelijke, maar uitgelekte brief aan de gemeenteraad van Amsterdam vraagt het warenhuis om uitstel van het boren van de nieuwe metrolijn. Terwijl het boren volgende maand dient te beginnen, vraagt De Bijenkorf om nog een extra onderzoek om zo de risico's op verzakkingen aan het monumentale pand aan de Dam te beperken.

Hoite Detmar, directeur omgeving van het projectbureau Noord-Zuidlijn, liet woensdag in een reactie weten zeer verrast te zijn door de brief die het boorproces dreigt te vertragen. ,,We zitten al jaren met het warenhuis aan tafel en we hadden graag hun zorgen met hun doorgenomen op de manier waarop we gewend zijn'', aldus Detmar.

De Bijenkorf heeft zelf onafhankelijk onderzoek laten doen naar de risico's van het boren, maar Detmar kan de conclusies van het ingehuurde ingenieursbureau stuk voor stuk weerleggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.