Home

Achtergrond 240 x bekeken

Bezwaar aandelenhandel Fonterra

Private zuivelverwerker Open Country maakt bezwaar tegen de voorgestelde handel in aandelen Fonterra, die exclusief is voor leden van de coöperatie.

Volgens Open Country zou het onderling verhandelbaar maken van Fonterra-aandelen onder leden van deze coöperatie leiden tot een waardedaling van de aandelen. Daardoor zou het voor melkveebedrijven moeilijker worden om over te stappen naar een van de zes andere zuivelverwerkers in Nieuw-Zeeland.

Fonterra-voorzitter Henry van der Heyden doet deze kritiek af als onzin. Hij gaat ervan uit dat de aandelen Fonterra helemaal niet in waarde dalen door het onderling verhandelbaar maken. Nu kunnen de aandelen alleen worden ingeleverd bij en gekocht van Fonterra. Met een vrijere handel kunnen leden hun investering in het bedrijf makkelijker te gelde maken als hen dat zo uitkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.