Home

Achtergrond 172 x bekeken

Bezetting Universiteit Utrecht ten einde

De bezetting van het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht is ten einde.

Dat meldden de studenten en de universiteit vanavond. Dat is het resultaat van een gesprek dat de studenten en het bestuur van de onderwijsinstelling woensdag hadden. De studenten hielden het gebouw sinds maandag bezet.

"De studenten en het bestuur van de universiteit hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld over het Ublad en over medezeggenschap'', zegt een woordvoerster van de studenten, die vooral protesteren tegen de mogelijke opheffing van de prestatiebeurs. Dat was in de gesprekken met het universiteitsbestuur een lastig punt, aldus de studenten. Het bestuur liet eerder al weten de zorgen over bezuinigingen te delen.

Volgens de studentenwoordvoerster blijkt uit de verklaring dat de bezettende studenten en de universiteit samen staan voor investeringen in het onderwijs

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.