Home

Achtergrond

Beslaglegging bij standhouder legionellaramp

De slachtoffers van de legionellaramp in 1999 op de Westfriese Flora in Bovenkarspel hebben beslag laten leggen op de bezittingen van toenmalig standhouder Jan Jong.

De advocaat van de slachtoffers John Beer maakte dit vandaag bekend. Volgens de laatste rechterlijke uitspraak was Jong de veroorzaker van de ramp. Hij was in 1999 één van de twee standhouders die een bubbelbad tentoonstelden. Later bleek dat deze baden de oorzaak van de besmetting waren.

De Stichting Tegemoetkoming Legionellaslachtoffers (TLS) beschikt over een totaal vergoedingsbedrag van 750.000 euro dat nog onder de slachtoffers moet worden verdeeld. Volgens Beer ligt de totale schade van alle individuele gevallen echter op 3 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.