Home

Achtergrond 4 reacties

Belgische varkenshouders gaan slachterij blokkeren

De Belgische Vereniging voor Varkenshouders Veva en het Algemeen Boerensyndicaat gaan morgen slachterij Westvlees in Westrozebeke blokkeren.

De varkenshouders zijn boos omdat in hun ogen slachterij Westvlees een veel te lage prijs betaalt voor de varkens.

Veva en ABS verwijzen naar de ontwikkeling in Duitsland waar de varkensprijs de afgelopen twee weken met in totaal acht cent is gestegen. De varkenshouders zijn verontwaardigd dat Westvlees slechts twee keer twee cent daartegenover heeft weten te stellen. "Daardoor ontvangt de Belgische varkenshouder 3 euro per varken te weinig." Veva en ABS stellen dat Westvlees geen respect heeft voor de varkenshouders en willen daarom deze praktijk aan de kaak stellen. Ze hebben hun pijlen gericht op Westvlees omdat ze dit bedrijf als een belangrijke prijszetter voor België beschouwen.

Volgens Veva en ABS werken de varkenshouders in België al drie jaar onder de kostprijs. De organisaties wijzen er op dat er met open calculatie wordt gerekend tussen de Belgische retail en de slachthuizen.

Veva en ABS hebben al vaker acties gevoerd tegen de in hun ogen veel te lage varkensprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jeroen

  nou en je hoeft toch niet te leveren aan westvlees. Je kunt ook exporteren naar hongarije. dit noemen we vrije markt.

 • no-profile-image

  Ben Varkenshouder

  Ja boeren eindelijk ,ik wachte erop maar jullie zijden dat julie nog verdiende ;ik trouwens niet ,al lang niets en moest me stil houden ,te fier waren julie en dat kost dagelijks geld gelijk de melkveehouders ;ook veel te fier en de akkerbouwers nog een beetje erger ;Als we nu allen niets leveren een week dan zijn wij weer baas ;nu lachen ze met ons de grote industrie ,boeren zijn toch te fier ,een boer op einde boer te zijn

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  we zouden ook onze varkens een week niet kunnen voederen, tis tenslotte vasten
  5miljoen varkens maal7dagen maal 650gram=22 miljoen kg die niet op de markt komt zonder dat het ons veel kost.
  beperkt voederen is mischien realistischer.

 • no-profile-image

  Balgantw

  Tis toch weer het ABS dat de kat de bel moet aanbinden, van de grote mannen oa BB hoor je niks
  Goed mannen en succes!!

Of registreer je om te kunnen reageren.