Home

Achtergrond

Belgische Fruitveiling fuseert met Profruco

Alle leden van de Belgische Fruitveiling (BFV) hebben afgelopen vrijdag voor de fusie met Profruco gestemd.

De fusie is met terugwerkende kracht op 1 januari 2010 rechtsgeldig.

Voor telers zal er niet veel veranderen ten opzichte van de huidige situatie, vertelt Patrick Thoen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Profruco. "Sinds onze leden op 18 januari vóór de fusie hebben gestemd verlopen de facturatie en boekhoudkundige zaken via BFV." Vanaf eind november was de klok van Profruco in Vrasene al aangesloten op het veilsysteem van BFV.

Deze week geven BFV en Profruco een persconferentie. Volgens Thoen zijn de meeste zaken rondom de fusie wel bekend. Zo zullen de circa 100 hardfruittelers lid worden van BFV, die worden ondergebracht in de afdeling Waasland. Aanvoer, kwaliteitskeuring in verkoop blijft echter in Vrasene. De 68 zachtfruittelers verzilveren de aandelen BFV en worden lid van Veiling Hoogstraten. De aanvoer van zachtfruit blijft in Vrasene.

De fusie is eigenlijk een overname door 'opslorping,' zoals Thoen het noemt. BFV is met een omzet van ruim 100 miljoen euro circa 5 keer zo groot als Profruco.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.