Home

Achtergrond

'Begin van het einde van oorlog in Darfur'

Een staakt-het-vuren met een vooraanstaande rebellengroep in Darfur betekent "het begin van het einde van de oorlog in Darfur''.

Dit zei de Sudanese president Omar Hassan al-Bashir maandagavond in de hoofdstad van Qatar, Doha. Daar wordt dinsdag plechtig een overeenkomst tot een staakt-het-vuren ondertekend door de Sudanese regering en de rebellenbeweging JEM (Rechtvaardigheids- en Gelijkheidsbeweging).

Naast al-Bashir behoren de Tsjadische president Idriss Déby en gastheer Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani tot de ondertekenaars. Het akkoord is een vervolg op een raamovereenkomst die zaterdag in Doha werd aangenomen. Al-Bashir zei dat de akkoorden van Doha ,,de eerste stap vormen voor het beëindigen van de crisis'' in de West-Sudanese regio Darfur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.