Home

Achtergrond 251 x bekeken

Beemstersaus goed voor flinke extra kaasafzet

De Beemster kaassaus, die Cono Kaasmakers heeft ontwikkeld samen met het Foodatelier, kan zorgen voor een aanzienlijke extra kaasafzet.

Dit zegt marketing manager Jeroen Floris van Cono.

In de Beemster kaassaus wordt zo’n 20 procent kaas verwerkt. Dat is aanzienlijk meer dan concurrenten doen. De concurrentie brengt vooral instantsauzen op de markt en die bevatten maximaal 4 procent echte kaas. De saus van Cono is een kant-en-klaar product, dat alleen nog maar hoeft te worden verwarmd in de magnetron of in de pan.

Het product wordt in het hoogste marktsegment aangeboden en is het eerste jaar exclusief bij Albert Heijn te koop. Cono wil het product ook in het buitenland afzetten. Daarbij is vooral de Amerikaanse markt van groot belang, zegt Floris.

Of registreer je om te kunnen reageren.