Home

Achtergrond 165 x bekeken

Banen weg bij gemeente Amsterdam

Bij de gemeente Amsterdam zullen de komende vier jaar naar verwachting 500 tot 800 banen verdwijnen.

Dat is een van de maatregelen om de begroting van de stad sluitend te houden, maakte wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) maandag bekend. Het gaat om een personele krimp op het hoofdkantoor. De gemeente wil de inkrimping zoveel mogelijk langs natuurlijke weg realiseren en heeft al een vacaturestop ingesteld.

Asscher en collega-wethouder Maarten van Poelgeest (GroenLinks) presenteerden maandag een lijst van mogelijke bezuinigingsmaatregelen. Het nieuwe gemeentebestuur moet na de verkiezingen de komende vier jaar in totaal 620 miljoen euro bezuinigen. In 2014 moet de gemeente structureel 248 miljoen euro minder uitgeven om ervoor te zorgen dat de stad financieel gezond blijft.

Door de economische crisis is een forse sanering onvermijdelijk, aldus Asscher. De werkloosheid loopt op, de leegstand van kantoren neemt toe, er staan veel meer woningen te koop en er komen minder toeristen naar Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.