Home

Achtergrond

Balkenende: crisiswet niet controversieel

Het aan het werk helpen van mensen mag niet controversieel verklaard worden.

Dat stelde premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in Nijmegen.

Hij drong daarom opnieuw aan op een snelle behandeling van de crisis- en herstelwet in de Eerste Kamer. Deze wet moet procedures voor onder meer infrastructurele projecten verkorten, plannen versneld uitvoeren en banen behouden. De senaat heeft echter de behandeling van de wet uitgesteld en door de val van het kabinet dreigt nieuwe vertraging. Omstreden onderwerpen kunnen controversieel verklaard worden waardoor ze tot na de verkiezingen op de plank blijven liggen.

Balkenende sprak maandag van "uitstelmanoeuvres van de Eerste Kamer''. Hij riep met name PvdA en VVD op de wet niet langer te blokkeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.